Een dagje Miami… en wat een dag… - Reisverslag uit Miami, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu Een dagje Miami… en wat een dag… - Reisverslag uit Miami, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu

Een dagje Miami… en wat een dag…

Door: Marco & Nora

Blijf op de hoogte en volg Nora

22 Oktober 2008 | Verenigde Staten, Miami

's morgens nog even op Collins Avenue enkele souvenirs gekocht, waarna we te voet naar het Holocaust Memorial liepen. Heel indrukwekkend wat we daar gezien hebben. Daarna een taxi genomen om ons naar Little Havana te brengen. Halverwege op de snelweg stopte de taxi op de linker strook omdat hij dacht dat er een band gesprongen was. We hielden ons hart vast. We stonden op de speed lane! Allemaal getoeter achter ons… levens gevaarlijk. De chauffeur stapte ook nog uit om zijn band te controleren. Bleek het alleen een stuk plakband te zijn wat aan zijn band was blijven kleven tijdens de rit. Na van de schrik bekomen te zijn reden we verder naar Little Havana. Hier stopte de chauffeur op iedere hoek van de straat om te vragen waar het voor toeristen het meest interessant was. Tegenover ons deed hij net of hij overal de weg wist… niet dus. Toen de meter op 40 dollar stond vertelde wij hem dat hij maar ergens moest stoppen…. Na even door Little Havana gewandeld te hebben bij 35 graden besloten we om een taxi terug te nemen down town. Hier hebben we lekker gelunched bij Subway en zijn we te voet verder gelopen naar bayside Marketplace (Biscane Boulevard). Het was er een drukte van jewelste. Het bleek dat er een “Rally” zou komen van Obama…. Nog even bij een grote sportwinkel een Basketball shirt gekocht voor Bart Ponte, Nummer 3 van Miami Heat, Wade! Nog even telefonisch contact gehad met Helga en Bart in Nederland om de maat af te stemmen. (Sorry dat we jullie nog zo laat stoorden!!). Toen we naar buiten liepen zagen we dat er ongeveer 7 helicopters boven ons cirkelde en een vliegtuigje met een reclame banner voor Obama…. In het Spaans dus we weten niet wat er op stond. De Rally zou plaatsvinden naast de American Airlines Arena waar op dat moment ook nog een wedstrijd begon van Miami Heat. Het hele verkeer stond vast en een hele politiemacht was er opgetrommeld om de menigte in bedwang te houden. Alweer laat dus tijd om een taxi terug naar het hotel te nemen. Wat een dag….

Morgen weer een dag…
Groeten,
Jan, Thea, Marco en Nora

• 22 Oktober 2008 - 09:44

Helga,Bart,Laura&Jan:

Hey allemaal,heel leuk om jullie reis zo te kunnen volgen.Voor een basketball-shirt van Dwyane Wade storen jullie ons nooit, thx!!!Groetjes en geniet van de USA.

• 22 Oktober 2008 - 17:38

Francine:

Wat een circus he, die verkiezingen. Ik dacht dat ik het allemaal redelijk snapte. Maar hoe werkt dat nu als je triljoenen schuld maakt als staat en daarna de belastingen verlaagd om het weer op te lossen?