Dagje Everglades - Reisverslag uit Naples, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu Dagje Everglades - Reisverslag uit Naples, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu

Dagje Everglades

Door: Marco & Nora

Blijf op de hoogte en volg Nora

26 Oktober 2008 | Verenigde Staten, Naples

Om 8 uur werden we wakker en zijn we gaan ontbijten in het hotel. Vandaag een hele rit voor de boeg ongeveer 350 Mijl. Halverwege stoppen in de Everglades om een Alligator Farm te gaan bezoeken. Eerst nog even alle Keys oversteken. Een brug van 7 mijl langs 2 zeeën (de Atlantische rechts en de Golf van Mexico links) is zeker indrukwekkend om te zien en mee te maken. Allemaal sprakeloos in de auto. Onderweg nog even tanken waarbij we wel in gaten houden wat de goedkoopste prijs is van de regular benzine. Prijzen van 3,29 tot 2,65 dollar per gallon (ongeveer 4 liter) kwamen we onderweg tegen. Na de tank weer helemaal gevuld te hebben voor 30 dollar reden we door naar de Alligator Farm. Hier hebben we ook een ticket gekocht voor de boat ride. (Met een airboat door de everglades varen (zweven).) Klets nat kwamen we terug want de piloot kon het niet laten om meerdere malen de boot 360 graden rond te gooien. Wat een sensatie! Daarna naar de alligator show geweest waarna we ook het voeren van de beesten gezien hebben. Complete ratten en konijnen verdwenen in de wijd openstaande bekken van de krokodillen en alligators. Nog even allemaal met een gigantische krokodil op de foto en snel weer naar de auto om verder te rijden naar Naples. De rit door de Everglades national park was ongeveer 200km (van oost naar west). De Peel in het groot zullen we maar zeggen. Toen we het park uitreden was Naples niet ver meer. Eindelijk bij het hotel aangekomen stonden we met verbazing bij de incheck balie toen de man zei dat hij ons nog kende van vorig jaar. Welcome back! Waren zijn woorden. Heel attent toch?
Eerst even de was sorteren en daarna een wasserette zoeken. 10 minuten van het hotel lag de eerste “coin laundry”. 20 wasmachines en 40 drogers op een rij….. dat zie je in Nederland niet gauw. Helaas ben ik door alle opwinding vergeten foto’s te maken. Na gedane arbeid hebben we lekker chinees gegeten….

Morgen naar Marco Island.

Jan Thea Marco en Nora

• 26 Oktober 2008 - 13:26

Petra:

he wat is dat nou de waserette dacht dat jij al flink geschopt had kost toch geen drol daar,hi,hi grxxxx

• 26 Oktober 2008 - 17:41

Francine En Wilfred:

Laat krokodilletje maar mooi in Florida. Hebben jullie al uitgerekend hoeveel je bespaard hebt met het zoeken naar het goedkoopste tankstation? Zal toch wel zeker $1 zijn?

• 26 Oktober 2008 - 19:25

Japke En Sander:

Wees maar blij dat die bus niet reed! ;-) Wie zit er trouwens op dat bankje op diezelfde foto? "Wet Paint"!