Bij Shamu op bezoek… - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu Bij Shamu op bezoek… - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu

Bij Shamu op bezoek…

Door: Marco & Nora

Blijf op de hoogte en volg Nora

07 November 2008 | Verenigde Staten, Orlando

Vandaag na ons ontbijt vroeg vertrokken met de shuttle bus naar Sea World. Een ritje van 10 minuten. We arriveren net na negenen in het park en bezoeken als eerste de zeeleeuwenshow. Heel grappig om te zien wat je deze beesten leren kunt. Nee schudden en ja knikken waren de eenvoudige dingen die ze lieten zien. Na de show in de wildwaterbaan. Zeik nat kwamen we eruit. Maar de zon scheen lekker dus het droogde snel weer op. De volgende show was de dolfijnenshow…. We zaten in de soak zone… geen idee wat dat betekende…. Totdat de show halverwege was en we weer zeiknat waren snapten we wat soak zone betekende… daar hadden we dus beter niet kunnen gaan zitten…. Alweer even de zon opzoeken dan. De show was trouwens sensationeel… Vervolgens in de achtbaan om sneller droog te worden. Helemaal door elkaar geschud kwamen we eruit… De kleren begonnen wel al droger te worden. Nu nog de SHAMU show… de show waar we voor gekomen waren. Shamu is een killer whale (Orka) Deze walvissoort is ook familie van de dolfijn en kan dus redelijk makkelijk kunstjes leren. Ze zijn niet zo wendbaar als de dolfijn maar de show loog er niet om. Met 30 mijl per uur zwommen de orka’s met mensen op de rug door het grote bassin. Ditmaal waren we hoger gaan zitten waar we de bordjes “soak zone” niet meer zagen staan…. Ook een geweldige show die je zeker gezien moet hebben als je naar Orlando gaat.

Om 18.00 stond de shuttle klaar om terug te gaan naar het hotel. Na ons even verfrist te hebben zijn we een lekker chinees buffetje gaan nemen op International Drive. De place to be voor elke toerist.

Na het buffetje naar het hotel gelopen en nog even dit verhaaltje verzonnen. Morgen nog een dag in Orlando. Waarschijnlijk zal het weer rond de 82 graden Fahrenheit worden (een kleine 30 graden Celcius). Behoorlijk afzien dus. We slaan er ons wel doorheen en hopen jullie morgen weer te zien op onze website!

Marco Nora Jan en Thea

• 07 November 2008 - 12:54

Francine:

Wow, wat een super beesten he!! Maar gaan jullie ook nog naar die muis daar?

• 07 November 2008 - 18:22

Rob:

Mooooooooooooooi

• 08 November 2008 - 21:47

Anke En Rogier:

Mein God, waat hubt gae alweer veul gezeen!
    Bietje druk gewaes, dus effe neet zoeveul tied gehadj om te kieke.
    Keisjiek man, waat ein wear doa. Is det normaal in deze tied vanet joar?
    Ammezeertj euch noag ein paar daag, en den weer lekker op hoes aan! Greetz.