Bezoek aan onze vriend Jack... - Reisverslag uit Nashville, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu Bezoek aan onze vriend Jack... - Reisverslag uit Nashville, Verenigde Staten van Nora Yahya - WaarBenJij.nu

Bezoek aan onze vriend Jack...

Door: Marco

Blijf op de hoogte en volg Nora

24 Juni 2009 | Verenigde Staten, Nashville

Vandaag lekker uitgeslapen en om 11.00 uur uitgecheckt. Om klokslag kwart over elf rijden we richting Lynchburg Tennessee. Onderweg even gestopt bij een Cracker Barrel op aanraden van Andy en Kuniko (die we later in Nashville zullen ontmoeten). Cracker Barrel restaurants vind je overal in het zuiden voor het echte Southern Food. En inderdaad heeeeerlijk gegeten. Rond een uur of 1 rijden we door naar Lynchburg waar we opzoek gaan naar de Jack Daniel's Distillery. We hoeven niet ver te zoeken want het staat allemaal perfect aangegeven. Om half 3 begint onze tour door het Jack Daniels Imperium. We zien hier dat in tegenstelling tot de bourbon de Jack Daniels door houtskool op smaak wordt gebracht. De whiskey (let op ... whiskey met een E voor de Y is amerikaanse wiskey. Schotse en Ierse Wisky spel je zonder E) loopt letterlijk door een barrel met een 3 meter dikke laag houtskool. (De houtskool wordt zelf gemaakt van maple hout). Jack Daniel zelf kwam op 61 jarige leeftijd om het leven aan een infectie aan zijn dikke teen. In een woedeuitbarsting trapte hij tegen de geldkluis op het kantoor waarop hij zijn teen brak. Hier kreeg hij een infectie aan en zelfs een amputatie van het hele been kon niet meer baten. Omdat Jack niet getrouwd is geweest en geen kinderen had ging het bedrijf over naar een neef.... Ik kan hier nog wel even over doorlullen, maar laat ik dat maar niet doen... Al met al een hele interessante tour, en zeker een aanrader als je een keer in de buurt van Nashville komt!

Na de tour nog even een flesje whiskey ingeslagen. We gaan vervolgens terug naar de auto om verder te rijden naar Nashville. Hier hebben we afgesproken met Andy en Kuniko. Zij pikken ons later op bij het hotel om lekker te gaan dineren en om wat van de stad te gaan bekijken. Dus later meer!

Nu eerst even uitrusten van alle indrukken die we vandaag weer op hebben gedaan!

Nora & Marco

• 24 Juni 2009 - 06:05

Igor:

Sjiek! Veel plezier en doe Andy en Kuniko de groeten...

• 24 Juni 2009 - 07:49

Sander:

proost!

• 24 Juni 2009 - 14:15

Wilfred & Francine:

Ook bij Tootsie's geweest? En de Wild Horse Saloon? Ziet er allemaal gezellig en lekker uit.

• 24 Juni 2009 - 23:33

Marco:

Vandaag nog even een bezoekje gebracht aan Pearl in Nashville. Niet de Pearl van de brillen maar van het slagwerk. Ik kreeg een persoonlijke rondleiding van de CEO en mocht een kijkje nemen in de marketingkeuken van Pearl. Vanmiddag nog even wat rondkijken in Nashville en vanavond lekker dineren bij Andy en Kuniko thuis. Later meer..... Groetjes Marco

• 26 Juni 2009 - 02:00

Wilfred & Francine:

Michael is dood!!! (Jackson dus). Ik vroeg ook al wat de rest van het grapje was, maar het is echt waar.

• 26 Juni 2009 - 02:29

Nora & Marco:

We waren net aangekomen in Memphis toen we het nieuws op TV zagen. Eerst vertelde ze op CNN dat hij in coma lag, maar andere bronnen wisten al dat hij dood was. Tja..... waar waren we toen Michael en Farrah stierven? In Graceland...... Dat vergeet je dus nooit meer... Tot zover deze trieste dag

• 26 Juni 2009 - 08:51

Rob:

Yasmine is ook dood.

• 26 Juni 2009 - 13:32

Francine:

'Bad' was mijn allereerste lp. (ik was een beetje laat met popmuziek :-) )

• 29 Juni 2009 - 22:03

Ael:

Hi folks,

Waarom staat er een Hornet naast de weg geparkeerd? Heb je zonder met je ogen te knipperen een Talisker besteld bij Jack's bar? Waar was de rest van het football team waarvoor die steaks bedoeld waren? En.. hoe smaakt zo'n vloertegel van vlees? Ik kan er alleen maar van dromen..

Cheers,
    Ael
    ps: wisten jullie al dat Michael Jackson dood is?
    ;-)